Enviat per: pentacour | 14 Abril 2011

Presa de contacte amb les xemeneies a Mont-ral

Li dec aquesta piada al Marc, perquè encara que jo no vaig collir grans èxits el dissabte, ell es va sortir amb la seva en arribar a reunió de Gaston Rebotat (4+), una via que va per una estètica xemeneia i que des de que la va veure fa un temps, estava esperant el dia de tornar per fer-la.

Havien de ser uns altres els plans però al final ens vam juntar el meu germà Jordi, el Marc i jo a Mont-ral. Al Jordi, que està per la feina de tornar a agafar la forma, li anirien bé els 4+ de Terra Negra que no son ni molt mensy regalats. El Marc pujaria la seva xemeneia, jo “també”, i els dos mirariem de fer algun dels 6a que hi ha per allà…

Vam escalfar amb a l’Il·luminat (4+) que ja tenia feta. Els d’Encordat hi eren a les vies del costat i l’Albert que estava penjat en aquell moment fent de fotògraf em va fer una maquísima foto que ja voldria el Chris Sharma per ell. Si no dic que era un 4+ no passa res…

Ramón a Il·luminat (4+)

Ramón a Il·luminat (4+)

El Marc la va pujar de primer i el Jordi la va patir una mica però va arribar a dalt.

Després vam dir de provar Gaston Rebotat (4+) (la xemeneia). Val a dir que les xemeneies tampoc m’havien cridat molt l’atenció escalar-les (encara que sí estèticament) i estic més “capficat” en solucionar vies més estàndard. La vaig subestimar (era un 4+…) i vaig entrar sense ni tan sols haver-me mirat bé la tècnica de xemeneia. Vaig patir bastant fins arribar a la segona xapa. En aquell moment passaven per sota els companys d’encordat i vaig preferir penjar-me per descansar. L’Albert em va dir que a dalt havia un passet una mica més dur i amb el que havia patit per arribar a la segona i que em notava que no estava fent bé la tècnica de xemeneia se’m va fer un mon reprendre la marxa. Com el Marc estava dessitjant de provar-la vaig baixar i li vaig passar el torn.

Al Marc li sol donar una mica de mandra pujar de primer, però si és per fer-se una bona foto puja on sigui (riures). Estava molt motivat i poc a poc va aconseguir arribar a reunió, amb un darrer tram més compromés en que es va saltar fins i tot la darrera xapa. Molt bé Marc!

Marc a Gaston Rebotat

Marc a Gaston Rebotat

Marc a Gaston Rebotat

Marc a Gaston Rebotat

Se’ns va fer una mica tard i jo no tenia el cap com per barallar-me amb la via. L’he de pujar per provar aquesta tècnica i perquè ha de ser maca la sensació d’estar bastant amunt mantenint-te contra les dues parets. Però el dissabte no era el dia.

Vam estirar el matí per tal de pujar Llamp de llamp (4+) que tenia ganes de pujar i que em va semblar maca però durilla pel grau (correcte per això). Ja no tenia temps d’intentar algun 6a de primer però vaig voler provar Recoponostiofono (6a) en top (assumint que anava amb un 50% menys de rendiment…), arribant a reunió però fallant unes quantes vegades al crux fins que vaig veure la seqüència. I per a que el Jordi marxés amb un bon regust, vam finalitzar la jornada amb Cocoricó (4), una via que es fa molt curteta i prescindible.

D’altra banda, el dimecres vaig tenir un parell d’horetes per la tarda per apropar-me sol al Clot d’en Goda (La Riba) a fer una mica de bloc en aquella fantàstica zona. I arriba quan he de dir “donde dije digo digo Diego”. En una anterior visita (era de les primeres vegades que feia bloc) vaig dir que em va agradar molt la zona però que em van semblar fàcils els problemes. I fins i tot, vaig tenir la poca vergonya de dir que havia pujat alguns 6a i fins i tot un 6b (riures…). Ara que he fet alguna sortida més de bloc (a les Agulles de l’Embut i al Bosc de la Devesa) veig on estava el truc, encara que ja ho sospitava: s’han de començar assegut. El que no em quadrava és que ara estigués començant a solucionar els 5+ de bloc d’Arbolí i a la primera visita al Clot hagués solucionat un 6b. Així que vaig tornar amb la idea de fer els problemes però mirant de començar assegut. I ai collons, aixecar el cul de terra és una altra història. Ara sí que el grau va acord amb el que he fet a Arbolí.

Vaig marxar content per haver-me pegat un bon tute i per veure que hi ha moltíssims projectes per fer, però no “satisfet” perquè no vaig solucionar cap 5+ dels que vaig provar i en els que m’havia passejat en l’anterior visita començant-los de peu. Llàstima d’un 5 maquíssim per grabar en vídeo que tampoc el vaig resoldre perquè he vist piles baptismals menys polides que la sortida de peus que tenia. No sé què es fa en aquests casos, si amb peus de gat més nous tindria més adherència o buscar una altra entrada i variar el grau o què, però aquí sí que crec que amb aquesta sortida tan polida no és un 5.

Dies doncs d’anar caminant paset a paset, sense recollir resultats excel·lents però amb l’esperança de que hagin estat esglaons, discrets però necessaris, per a continuar aprenent i avançant.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: