Enviat per: pentacour | 12 febrer 2011

Entrant als dominis del sisé grau

No podíem ajornar més el moment, avuí havia de ser el dia de provar ja algun 6a de primer. Encara que les ganes em feien mirar algun de l’Ermita de Sant Pau, al final la prudència m’ha fet decidir d’anar al Forat del Serratell a Arbolí, a intentar pujar Konichua, gokiguem i kaganeska? amb la tranquilitat de poder desmuntar si no puc encadenar-la amb el 5+ del costat. Més que pel cost econòmic de deixar un maillon, és pel cop moral d’haver d’abandonar material sense arribar a dalt.

El sol ens acompanya en arribar al sector. Veiem les dues vies objectiu del dia però seguim cap al final, a buscar el parell de cinquens amb els que escalfarem. Just aquests dos estan en ombra i el peu de via (pedent i estret) no és tan còmode com la resta del sector. Però és el que hi ha per escalfar. Així que decidim començar per Tope (5). Xapo la primera i no veig com continuar. Em costa molt escalfar sempre i els dits em fan mal. Així que baixo i m’ho miro millor. Torno a intentar-ho i quan em tranquilitzo una mica pel mal inici i començo a buscar mans el Marc m’assenyala des d’abaix un bidit clau per poder continuar. A partir d’aquí ja la via es deixa fer. Veniem de Siurana la setmana passada amb vies amb roca molt més compacta i noto la diferència de pedra i d’estil. Però per això comencem amb aquesta via, per entrar en situació. Amb mal de dits i sense cap ensurt arribo a reunió. No està malament i pel nostre grau ens escalfa bé. El Marc la prova a continuació i arriba amb mal de dits també però molt bé.

Em poso el forro polar pel fred i començo la del costat Rope (5). Té una entrada amb bon canto però amb el seu rotllo perquè sembla que el “buit” de la dreta et vol atreure cap a ell. Passos entretinguts i arribo a un totxet que ja ens donava respecte des d’abaix. És més psicològic que complicat perquè una vegada abraçat a ell i xapat, hi ha un bústia molt bona que et permet superar-lo. Pas maco que ens deixa molt contents i que fa que el Marc a mitjes de fer-lo em cridi que vol una foto!

Marc a Rope (5)

Marc a Rope (5)

Recollim ràpid les coses i marxem cap al solet a entrar en calor. Com el que volíem era intentar un 6a, per si el temps se’ns tirava a sobre vam dir de pujar-lo directament en comptes de fer el 5+ primer. Des d’abaix ja es veu que la “festa” de la via està en un petit bombo que té cap al final. Miro des d’abaix més o menys com el superaria i cap a munt. Realment les primeres xapes son molt senzilles. Les faig amb molta cura perquè estic a un 6a, però no tenen res. Arribat al marro veig que he de xapar ja en una postura més maca i noto que és el que ja volia. Suposo que venia amb el subidon d’haver superat bé el totxo del 5è anterior i veig els passos ràpidament. Supero la panxeta i reunió! Realment m’ha semblat un 6a molt suau, que m’ha permés fer-lo a vista i tot.

Després el torn del Marc. En un plis plas es presenta a la panxeta. Llavors el factor psicològic li ha jugat una mala passada. Pujava en top i ha vist que si queia faria un pèndol maco. I això l’ha engarrotat i en no decidir-se a fer el pas s’ha petat de braços fins haver de descansar. Després d’això ja ha provat amb més decissió i ha pogut arribar a reunió sense problema.

Com ens quedava una mica de temps hem dit de pujar ràpidament la del costat É lo que hay (5+). Doncs m’ha semblat més complicada que el 6a. No sé si m’he liat o què però m’he trobat en un lloc agafant-me a les ungles a la paret i més abaix que amunt. M’ha agradat però que he mantingut la calma i he pogut treure aquest puntet de força extra que tenim reservat per ocasions com aquesta i m’ha permès arribar a un descans on he recuperat força per tal d’afrontar el tram final a reunió. El Marc després no s’ha liat i li ha semblat més fàcil que el 6a.

Marc a É lo ke hay (5+)

Marc a É lo ke hay (5+)

Un bon matí, amb la primera via en punt vermell i tota la resta pujades a vista. Més que l’importància aïllada d’haver pujat una 6a per primera vegada, em quedo amb el conjunt i amb la solvència que ja encadenem els cinquens, encara que tinguin panxes o totxos al final…

Hola sisé grau, som el Marc i el Ramon. Ja no et tenim por. Respecte sí però por no. És més, ens agrades. Acabem d’entrar tímidament als teus dominis i venim disposats a quedar-nos. Esperem passar bons moments junts. Tot i això tranquil, serà solament durant una temporada… estem de pas….


Responses

 1. Felicitats pel sise grau, benvinguts al a, ens queda el b i continuem amb el c, aixo no s’acaba mai nois. Dema l’Ivan i Jo hi serem a Arbolí, crec que a l’Ermita, per si us animeu.

  Salut !!!

 2. Arrggg David, demà no puc anar a escalar perquè hem d’estar a les 12.30 a casa i a Arbolí no em donaria temps d’anar. Si no, sabent que esteu allà segur que hauríem anat. A veure si per una altre podem coïncidir!

  Respecte al 6è grau, sí, per sort encara queda molt de camí. El divertit és fer-lo!

  Salut!

 3. Felicitats, tros de bou. Encara recordo la ilusió del primer 6a.
  Tot arriba, i ja veurás com d’aquí a poc temps els farás per calentar 😉

  Salut bou

 4. Gràcies Jose! Encara que era un 6a bastant suau i no soc mot de celebrar fets aïllats,
  ha arribat en el moment en que ho havia de fer, com a guinda a tenir més o menys assentat el 5/5+ a vista, i realment sí que m’ha fet especial il·lusió 😀

  Salut!

 5. Felicitats, com diuen per dalt, això no ha fet més que comnençar!!! A partir d’ara, obres tu la via, je, je…

 6. Gràcies Josep! Ara a continuar millorant que els dominis del sisé grau son bastant grans 😉

 7. enhorabona Ramon! encara que et sembli un 6a suau aquest encadenament obre un camí! ara a seguir lluitant i a provar-ne més! endavant!

 8. Gràcies Ivan! Encara que només és un numeret, serveix per comprovar que es va avançant i millorant. I bé, així també mirar d’en breu començar a provar sectors que fins ara estaven “vetats”


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: