Enviat per: pentacour | 9 Novembre 2010

Tornada a El Morral (La Carbonera)

Pasejant divendres amb la Maite i el peke em vaig trobar amb el Marc (Sockar) que feia temps no veia, i parlant, em va comentar que a veure quan anàvem a escalar. Com no, li vaig agafar la paraula i el dissabte a primera hora el vaig passar a recollir. Vaig dir de tornar a El Morral, on fa mesos vaig perdre un trocet de dent (per una maniobra mal feta), ja que hi ha vies de 4 i 4+ per a que el Marc es retrobés amb l’escalada després de temps sense anar-hi i jo agafés una mica de confiança després del rapapolvo que vaig patir a Siurana la darrera vegada que vaig sortir a roca.

Vaig escalfar amb El ganes (4) i el Marc la va pujar en top per recordar com anava el tema.

Marc a la reunió compartida entre El ganes (4) i El superganes (4)

Marc a la reunió compartida entre El ganes (4) i El superganes (4)

Després vaig fer El superganes (4), que té un passet a la segona meitat que ben bé li podria haver donat un +, sobretot per algú que vol començar a pujar de primer, i que pot donar-li una mica de respecte acostumat a d’altres 4’s més senzills. El Marc però, la va provar de primer i se’n va ensortir perfectament. Abans de pujar-la li vaig explicar la maniobra de passar la corda per l’anella de la reunió per tal de treure el nostre mosquetó i poder baixar-se. Un bon lloc per fer aquesta pràctica perquè hi ha una reunió bastant còmoda.

Marc mirant-se el pas més complicat de El superganes (4)

Marc mirant-se el pas més complicat de El superganes (4)

Croissant pel mig em vaig dirigir al que havia de ser l’objectiu del dia: pujar El kinto kinto (5+) on em vaig deixar la dent l’altra vegada, i que en el seu moment no sabia tècnicament com passar la panxa que té al mig. Aquesta via m’agrada ja desde la seva entrada, i la vaig anar pujant sabent el que m’esperava a mig camí. Arribats allà, m’ho miro, torno a localitzar les úniques dues mans que hi ha i penso on posar els peus, que serà la clau del pas.

Ramon mirant-se el pas clau de El kinto kinto (5+)

Ramon mirant-se el pas clau de El kinto kinto (5+)

No recordo si va ser a la segona, la tercera o la quarta, però vaig fer el pas. Just després hi ha un petit repòs on em van començar a tremolar les cames, però de l’emoció d’haver-lo superat quan fa unes quantes sortides no sabia ni com afrontar-lo. Després em vaig aventurar a continuar sense tenir clar com passaria la (per mi) mena de minisostre que té la via després i clar, ho vaig pagar. Vist després el pas no és tan complicat, però em vaig veure en una mala postura sense saber què fer, cremant-me els braços i em vaig haver de penjar. Degut al cansament em va costar molt superar-lo. Una vegada fet però, el subidon que portava em va deixar a un pas de la reunió. Val a dir que encara que tocava la cadena em faltava un darrer pas per montar-la còmodament i donar per enllestit aquest darrer tram. Però ja no em quedàvem forces. Així que em vaig agafar d’ella i em vaig assegurar, satisfet però per haver fet els passos clau.

Abaix content, mentre el Marc es posava els peus de gat i jo me’ls treia per a que la provés en top-rope, comentem animats la via. Després li parlo del Kurt Albert, del Rotpunkt, dels orígens de l’escalada esportiva …, i mecànicament tiro de la corda a poc a poc per treure-la de la reunió… Ens quedem amb cara de pòker perquè el Marc l’havia de provar en top-rope. Uns quants mecawens després per la meva part, recordo que a dalt em va donar la sensació de que es devia poder arribar pujant per la dreta. Al final, el Marc diu que ja que té els peus de gat posats agafarà la corda i grimparà “en lliure” una part de la via Porc position fins poder arribar-hi. Va passar la corda per la reunió i ja el vaig despenjar per poder provar el top.

La va anar fent molt bé fins el pas clau. Primer li va tirar una mica enrera, però quan es va decidir a intentar-lo una abella es va ficar a una de les preses de mans i va desistir. Va passar la panxa per la dreta i va continuar la via resolent molt bé tot el que quedava d’ella.

Un sector amb aquests 4’s macos i El kinto kinto que per a mi ja val la visita. Les vies Notincname (4+) i Panxetas (5) no son tan maques però també estan prou bé. La resta de 4’s i 5’s no em vaig parar molt a veure’ls però em van donar la sensació de bruts i amb poca continuitat. Els 7’s que hi ha més a l’esquerra, per un altre dia…


Responses

  1. […] una via on em vaig deixar un tros de dent a la primera visita i a la que havia arribat a reunió en una posterior però sense posar-li el punt vermell. Molt bé, sense cap ensurt ni apretada en excés i gaudint de […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: