Enviat per: pentacour | 12 Setembre 2010

Minivisita a El Duc (Arbolí)

Més val minivisita que res. Així que el Jordi i jo ens vam presentar cap a les 11 al sector El Duc (Arbolí), trobant-nos amb la grata sorpresa que hi havia ombra i solament nosaltres per gaudir-la. No és que no ens agradi que hi hagi gent, si no que era la primera visita a aquest sector i sobre la guia, havia poques vies a escollir pel nostre grau, i no anàvem amb temps per anar a buscar un altre sector.

Val a dir que a mi sempre em costa escalfar mentalment, encara que cada vegada ho porto millor. Així doncs em vaig posar a pujar Bola de drap (5). Una via de 20 metres, maca pel meu nivell, on em va agradar el començament perquè hi ha xapes cada pocs metres i anant en fred, ja ho agraia. Però quan “comença la festa” veig que la següent xapa està molt més lluny que les altres. Així que va tocar escalfar ràpid el cap i continuar tirant. Totes les següents xapes ja vant allunyant més respecte a les primeres, però també li dona salsa a la via, on al final, per arribar a reunió, òbviament no vaig agafar un arbret petit amb un cartell de “no val agafar-se a mi” i vaig pasar el moment més just en rellicar-se una miqueta la mà en la darrera presa per sobre la reunió. Una via molt divertida amb bons cantos on agafar-se i algun tram de pensar-s’ho una mica.

Ramón (que es va pujar la càmara sense voler) a Bola de drap (5)

Ramón (que es va pujar la càmara sense voler) a Bola de drap (5)

El Jordi va provar-la després en top i la va treure molt bé. Ell que ha sortit a escalar menys que jo, va gaudir molt de la via, dels seus 20 metres d’alçada i de les vistes que hi ha a dalt de tot.

Jordi a Bola de drap (5)

Jordi a Bola de drap (5)

Després vam anar cap a Pensaments porcs (5+), també d’uns 20 metres i que des d’abaix ja es veien un parell de panxetes que ja m’estaven mirant malament. Començo a pujar i a disfrutar d’una via molt maca. Arribo a la primera panxa i la paso bastant bé, quasi “sobrat”, i em confio… De cop em trobo a portes de la segona panxa, en una posició forçada i sense arribar (per un centímetre) a posar la xapa psicològica per passar-la més tranquil. Com anava sobrat de forces començo a fer posturetes per col·locar-me millor i el que aconsegueixo és cremar-me. Li crido al Jordi que marxo i em quedo penjant. Veig els pasos, torno a intentar i començo a notar el cansament. Llavors miro la darrera xapa que he posat, no me’n refio pel costat d’una possible caiguda i poso una altra cinta al revés, per si s’obrís una tingués l’altra. Ja comença a olorar-se la por, més que res també perquè em noto cansat i no em veig capaç de xapar i posar la corda a temps. Així que quan ja ho tenia, cobardment, sense que ningú em veiés, vaig tocar el spit els mil·lisegons suficients per colocar la cinta i tenir la tranquilitat de poder agafar-me a algo si marxava… Em va donar ràbia perquè després d’això la via la vaig fer molt bé i divertint-me, però el pas era aquest. Així que l’apunto com no feta per una altra ocasió.

Ramón a Pensaments porcs (5+)

Ramón a Pensaments porcs (5+)

El Jordi després en top, va patir la primera panxa, però amb els seus crits de guerra habituals la va aconseguir passar. Per la segona panxa, ja anava bastant cansat, i va començar a escorar-se cap a l’esquerra sutilment fins que la va passar pel costat, tot treient-li la llengua i apuntant-se la via també per una altra ocasió. Després va arribar a reunió.

Com havia deixat un mosquetó a la primera via que vam pujar, em va tocar tornar a fer Bola de drap per recollir-lo (he d’ensenyar al Jordi les maniobres per passar la corda per l’anella i despenjar-se). Amb el temps just que anàvem i el cansament de les dues vies de 20 metres, aquesta tornada a pujar em va costar més del que pensava. Ja a dalt, em vaig trobar amb un company que pujava el 6a de l’esquerra i em va comentar que se li havia mogut una pedra, que al meu parer fins i tot sembla fer de “calçador” d’una més gran situada a l’esquerra de la reunió de Bola de drap, i que pot ser s’hauria de treure per evitar un bon ensurt.

Sector maco amb vies més llargues de les que últimament estàvem fent.


Responses

  1. Mlt bé, molt bé..!!! bon sector i vies d’aquelles maques de fer… bon calentament per la Pica que, si res no canvis podrem veure en dues setmanetes….


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: