Enviat per: pepsunye | 17 Juny 2010

El primer sisé del Ramón – 2

Mentre el Jordi es recupera de la seva ferida de guerra… fem un “flashback” per tornar al dia en què el Ramon va assolir el seu primer sisè!

La fita la va aconseguir a la Riba ( a la Penya Roja) un dia en què vam anar a escalar tots, en bloc, amb el Martí i el Pol, la Maite i l’Esther (només faltava el Jordi, i ja hi haguéssim estat tots)

Després que la Maite provés el sisè del Ramon, amb un par… vam decidir acabar d’arrodonir el dia anant a un sector en el què ens poguéssim desfogar.  

Just vam baixar fins al Pedestal, seguint les parets de color rogenc-ataronjat d’algunes parts de la roca, que donen nom a la Penya, i vam seguir un caminet (baixant a mà dreta) En 3 o 4 minuts ja havíem arribat al sector “Els Barrufets”.

En aquest sector de pedra calcària gris hi predominen els forats de mida mitjana, tirant a gran i força regletes.

Hi ha sis vies, que si mireu d’esquerra a dreta, són directament proporcionals a la seva llargaria.

Les de dalt (les curtes) tenen uns cinc metres i el seu grau podria (dic podria) ser un IV. Les de baix, les tres següents (una mica més llargues, tot i que en cap cas superen els set/vuit metres) són V. La de l’extrem (la primera en arribar al sector) es podria acostar al V+. 

El Ramón, molt concentrat!

El Ramón, molt concentrat!

Anàvem una mica a cegues (recordem que ens havíem deixat la ressenya al cotxe) però vam decidir pujar per la primera, de dalt. Per cert, un cop ja havíem dinat; aquest lloc, amb un espai d’ombra, ens va servir per despatxar a gust els entrepans i les olives farcides…  

Un cop convençuda.. va, amunt!

Un cop convençuda.. va, amunt!

Com us deia, vam pujar per la primera (sense saber-ne el nom) A la tercera encara es pot veure a la roca que es diu Patufet, a les dues primeres, en canvi, no s’hi veia el nom. La primera i la segona són vies ideals per aquells que no heu tingut mai cap contacte amb la roca, com és el cas de l’Esther, però no ens avancem als esdeveniments!

He vist en alguna pàgina a Internet que la quarta es diu “Asrael” com el conegut gat d’en “Gargamel”, i el V+ és “La Barrufeta”. 

Jo mateix vaig obrir “top rape” (aquesta paraula que li agrada tant al Ramón) i després, va ser ell el que la va fer. Si no em falla la memòria, també de primer.  

Fet això, només ens quedava ser testimonis d’uns del moments històrics que van viure aquell dia. Sí… efectivament, l’Esther s’iniciaria a l’escalada! Tot era propici; la via, els ànims, l’eufòria meva i del Ramón (també el cansament) per haver assolit el sisè, els ànims de la Maite, els de la canalla…. Tot quallava!

No es va fer pregar gaire! Es va enfundar els peus de gat, l’arnés i, cap amunt.. No cal dir que aquest moment, marcarà un abans i un després…. Ho va fer després que Maite també l’encadenés.

La primera via de l'Esther

La primera via de l'Esther

La següent via és una mica més llarga però, resulta igualment assequible per tothom, com ja era tard, però, van decidir tornar. Ens quedava baixar fins al Brugent, on els petits volien tirar algunes pedres a l’aigua, i tornar cap a origen. Abans, però, també van fer provatures… 

El Pol també va pujar

El Pol també va pujarI el Martí també, quin parell de campions!

En resum, és un bon sector per tornar-hi en un altra ocasió i provar les que ens van quedar pendents. Els V’s i el V+.

A la tornada, sigui dit de passada, van parar a la font que hi ha a mig camí de la Riba. Us ho recomanem, l’aigua sempre brolla fresca i constant. Aneu alerta, però, que podria ser que us topeu amb el típic dominguero que vol omplir les 20 o 30 garrafes, i semblarà que us perdoni la vida, quan li demaneu aigua per la canalla… Com va ser el cas. En fi, ja ho diu la veu popular.. a la vinya del Senyor…

El Martí també va pujar

El Martí també va pujar


Responses

  1. Va ser un dia molt maco. Van escalar fins els pekes!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: