Enviat per: pentacour | 27 Mai 2010

Escalada sector El Morral (La Carbonera) a Arbolí

En vistes de que el Josep, si no és per un “pitu” és per una “flauta” no podia venir a escalar el diumenge 😛 , ens vam dirigir una cordada imparell de “tres més un” integrants a Arbolí, a seguir provant sectors amb vies que estiguin al nostre abast. L’escollit va ser El Morral (La Carbonera), un sector més lleig que el veí Can Mansa però interesant pel nostre grau d’entre 4 i 5.

Com anava amb ganes de pujar el nivell, vaig decidir-me per anar directament a provar El kinto kinto, el primer 5+ que volia fer i a sobre de primer. La sortida ja va ser interesant, amb un moviment que no havia fet mai, pujant el peu a quasi l’alçada de les mans i fent empenta amb el taló. Encoratjat pel bon moviment vaig continuar, divertint-me fins que vaig topar amb el + de la via… Es tracta d’una petita panxa que des de baix semblava més senzilla (i ara en foto), però que a mi m’escopia cap a fora i que encara ara, no sé tècnicament com es supera. Vaig provar-la “per collons” tirant de braços, però penso que aquest no era el sistema. Així que em quedo a l’espera de veure algú amb més nivell com el supera (Josep, a veure si anem 😉 ).

El kinto kinto 5+

Ramón al + de El kinto kinto (5+)

Com fins allà ja estava prou entretinguda la via, vaig fer una “reunió” a la darrera xapa que vaig posar per tal de que el Jordi i la Maite la fessin. Anem millorant de nivell, i prova d’això és que tots dos van arribar fins a ella.

Després vaig tornar a pujar per passar-me al 4 del costat ( El Ganes ), i fer reunió allà per tal de que la Maite la fes en top-rope (que ja té nivell suficient per plantejar-se pujar de primera properament, encara que ella ho negui…) . El Jordi com no, la va pujar de primer, i vam coïncidir que aquesta era més exigent que els 4 i 4+ de la Placa Duc (disculpes als cracks per juntar exigent i 4 a la mateixa frase).

Maite a Ganes 4

Maite a El Ganes (4)

Maite s'ho va passar bé al pujar i al baixar

La Maite s'ho va passar d'allò més bé al pujar i al baixar

El quart integrant de la cordada va voler provar aquest 5+ amb el que jo no havia pogut…

"Deixa'm que vull fer un Solo Integral"

"Deixa'm, deixa'm, que vull fer un Solo Integral"

Vam dinar i jo, capficat en superar la panxa del 5+ primer, amb la via muntada al 4 del costat, encara havia de cometre, no diré imprudència, però si una acció no del tot ben feta i de la que encara em vaig ensortir prou ben parat. Pujant en top-rope el 4, em vaig apropar a mitja via a la 5+ del costat, al punt on avans m’havia quedat. I aquí vaig xapar per tal d’evitar un possible vol i pendular massa. Vaig fer un parell d’intentones i en vistes de que no m’ensortia, vaig voler treure la cinta express ja per desmuntar. Clar, d’aquí la corda marxava cap a dalt, a la reunió del costat i estava molt tibant. Ja ho veia, però això que tens el moment tonto. Em costava una mica, fins que al final de puntetes aconsegueixo treura-la, quan llavors, òbviament, va sortir la cinta express enganxada a la corda disparada a buscar la vertical amb la reunió, trobant-se a mig camí amb la meva dent. Al moment noto un trocet dur a la boca, comprovant amb la llengua que l’incisiu dret s’havia quedat amb un trocet menys. Sort que al cap i a la fi va ser a la dent, perquè encara que portava casc, pot ser a un altre lloc de la cara hauria estat menys agradable.

Trocet de dent :(

Trocet de dent 😦

Després d’això ens vam dirigir a la part esquerra del sector a provar Panxetas, un 5 curtet per marxar havent fet algun 5. Pujo i en intentar la primera xapa, havia de fer un pas d’equilibri amb una caiguda de gairebé un parell de metres. Em va venir al cap la dent, inseguretats vàries, pors, etc, i davant la tremolor de cames vaig baixar d’una manera poc digna, aconseguint arribar amb els peus a les espatlles del Jordi. Com això no podia quedar així, vaig fer la 4+ del costat (Notincname) bastant bé, curta però divertida. El Jordi la va encadenar també de primer amb el seu punt d’emoció.

Jordi

Jordi a Notincname (4+)

Jordi a Notincname (4+)

Jordi al pas més complicat de Notincname (4+)

Jordi a Notincname (4+)

Ara que ha tret la llengua ja està fet el pas...

La Maite tenia molt carregada l’esquena i no va voler provar-la. Després per desmuntar, vaig fer aquesta vegada sí, encara que en top-rope, Panxeta, fent tranquilament el pas d’equilibri, demostrant que en l’escalada, el factor psicològic és molt important.


Responses

 1. Estáis que os salís los 4, creo que el Martí te tendrá que explicar como tienes que subir, que ya parece profesional.

  Animo por lo del diente.

 2. Això de la dent no és res… segur que creix..! Ja provarm el Kinto kinto, a veure si la panxa es resisteix. De tota manera, amb els gats nous, de nou cap amunt.. je, je., Per cert, de vegades el per “collons” funciona..
  Veig que aneu pregressant molt, tots. Molt bé, molt bé, “piano, piano”… A veure que fem aquest diumenge…

 3. Sí Miguel, el Martí apunta maneras ya 😀

  L’hem de provar Josep. En la foto no ho sembla però allà dalt ho veia com “un panxote llis” que t’hi kagues, jeje.

 4. […] i el dissabte a primera hora el vaig passar a recollir. Vaig dir de tornar a El Morral, on fa mesos vaig perdre un trocet de dent (per una maniobra mal feta), ja que hi ha vies de 4 i 4+ per a que el Marc es retrobés amb […]

 5. […] externes que m’afecten, vaig directament a escalfar amb El kinto kinto (5+), una via on em vaig deixar un tros de dent a la primera visita i a la que havia arribat a reunió en una posterior però sense posar-li el […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: