Enviat per: pentacour | 26 Abril 2010

4+ ó 5 a l’Arbolí

Com el Josep no podia escapar-se aquest cap de setmana a escalar perquè havia de tenir degudament informada a Tarragona, vaig buscar una zona amb vies de 4, 4+ i algun 5 ( aquest últim grau per si m’encoratjava i el provava), ja que d’entre els integrants (Jordi, Sockar i jo) sumem unes 15 sortides a roca, i jo soc “el que més sap…”.

Ja que tenim les ressenyes d’Arbolí (molt ben explicades, comprades al bar de l’entrada al poble), cap allà que vam anar; concretament a El Morral, a Can Mansa. És una zona molt maca pel nostre nivell, on hi ha el grau que buscava.

La primera via va ser la Valdric, un 4+ de 10 metres. Fins la meitat vaig pujar molt fàcil, i això que hi havia bastanta boira i no les tenia totes amb l’humitat de la pedra. El + està a la segona meitat del tram. Hi ha un pas que em va fer pensar, provar, “un pasito p’alante y otro p’atrás”, fins que al final el vaig poder treure. Tot el darrer tram té la seva gràcia, i li dona vidilla a la via. La reunió no és tot lo còmoda que hagués dessitjat, perquè vaig haver de posar mosquetons per preparar el top-rope pels companys, i sent la tercera vegada que faig aquesta maniobra, necessito el meu temps i postures el menys forçades possibles.


Ramón a Valdric 4+

Ramón a Valdric 4+

Sockar a Valdric 4+

Sockar a Valdric 4+

Jordi a Valdric 4+

Jordi a Valdric 4+

Encoratjats després d’haver resolt aquest 4+ i llegit en una altra guia d’uns companys de Gandesa que està etiquetada com a 5, vam voler provar Eskanya, una 5 de 12 metres al llarg d’una gran fisura (encara que a la guia dels companys, ara aquesta l’etiqueta de 4+ ). M’atreia però fer-la perquè no havia provat mai aquesta tècnica on deuria d’empotrar tot el cos.

La via comença més seriosa que l’anterior, i em vaig ensortint fins que arribo a un punt crític on començo a notar cansament pels empotraments i pel fet de venir de  tornar a pujar la via anterior a desmuntar el top-rope i sense descans, començar a pujar aquesta (es podria afegir al Gran Libro de las Excusas ).

Ramón encaixonat a Eskanya 5

Ramón encaixonat a Eskanya 5

El cas és que com vull arribar a la reunió a muntar el top-rope i no em vull cremar, crido “agafa” i em quedo repenjat descansant i pensant bé a quins moviment dedicaré les forces que em queden. Així doncs, més recuperat i amb un parell de crits de guerra, em decanto una mica a la dreta i aconsegueixo arribar a la reunió. Em va agradar la via, encara que he de perfeccionar l’estil aquest, perquè amb bona tècnica no ha de ser difícil.

Ramón a Eskanya 5

Ramón a Eskanya 5

Sockar va resoldre la via molt elegantment decantant-se una mica cap a l’esquerra.

Sockar a Eskanya 5

Sockar a Eskanya 5

El Jordi va patir, però va arribar a dalt per tot el mig de la fisura.

Jordi a Eskanya 5

Jordi a Eskanya 5

Tres principiants amb una corda i havent de dinar a casa, el matí no va donar per més. Vam recollir estris contents, havent provat coses noves i passat un matí agradable compartint sector amb uns escaladors que venien de Gandesa, amb picnic, nens i el gos. Companys molt macos, que ens van donar consells i ens van comentar que eren més d’escalada clàssica i que ara li estaven donant a l’esportiva per “recuperar grau”. Doncs van començar a muntar vies, primer la 4 del costat, després el 5+, 6c i crec que van arribar a fer el 7a de l’esquerra… Així que el van recuperar ràpid, fent bo el dit de “quien tuvo retuvo…”

Per cert, ens van invitar a la marxa Espantarrucs que organitzen ells a Gandesa i a la que, a poc que puguem, hi anirem.


Responses

  1. Ya veo que vas progresando, dentro de poco te veo subiendo por edificios como spiderman 😛

  2. Jeje, de momento prefiero roca, árboles y naturaleza. Además que no se si me quedaría bien el traje rojo de spiderman 😛


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: