Enviat per: pepsunye | 6 febrer 2010

Kurt Diemberger; una llegenda viva de l’Alpinisme

Hem tingut la oportunitat de parlar amb una autèntica llegenda viva del món de l’Alpinisme, Kurt Diemberger, que va venir a Tarragona a obrir el cicle de conferències de muntanya que organitza el Club Alpí K-2. Aquest alpinista austríac és una de les poques persones en tot el món que pot parlar amb coneixement de causa de l’alpinisme alpí pur, del que en va ser creador. És a dir, el camp base a la motxilla i sense oxígen ni porteadors.

Us recomanem el seu llibre: “El Séptimo Sentido”, on fa una ullada enrera a la seva llarga carrera com alpinista, amb més de 40 expedicions. Diemberger ha hagut d’afrontar en moltes ocasions situacions límit.

Al llibre narra per primer cop el seu descens del Chogolisa, després que el seu company de cordada i mentor, Hermann Buhl, es precipités al vuit per un cingle i hi perdés la vida. També parla de la major tragèdia ocorreguda al K-2 (la muntanya més bonica, per molts) quan l’any 1986 es cobraria cinc víctimes, entre elles, la de la seva companya sentimental i de cordada, Julie Tullis. Una frase del llibre: “Todas las grandes montañas son dignas de ser rodeadas por un gran silencio”

Seguint aquest enllaç podeu escoltar l’entrevista amb el Kurt Diemberger, emesa a Tarragona Ràdio.


Responses

  1. […] que va ser ahir, i ja fa un any que vam poder parlar amb Kurt Diemberger. Ell va obrir l’any passat el cicle de conferències de muntanya que organitza el Club Alpí […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: